Откриване на новата 2012-2013 учебна година

На 17.09.2012г. в ПГССЛП гр. Карнобат тържествено бе открита Новата учебна година   с вдигане на националния флаг и химна на Република България. Празнично украсено и подновено изцяло с нова ПВЦ дограма, училището посрещна своите възпитаници и новото попълнение от девети класове.

Гости на тържеството бяха представители на общинското ръководство на града, на обществени организации, както и много бивши преподаватели, родители и приятели на учениците.

Най- развълнувани от всички бяха учениците от деветите класове, които за първа година пристъпиха прага на гимназията. Те бяха тържествено посрещнати в строя на училището и след като заеха местата си, получиха лични послания и пожелания за предстоящата година.

Новата учебна година бе открита от инж. Бисерка Атанасова – Директор на ПГССЛП. В своето слово тя се обърна към учениците с думите: „Днес  прекрачвате прага на нашата гимназия. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, за да ви водят по пътя на мъдростта и знанието. Нека трудностите  не ви плашат и знайте, че зад вас стои не просто учител, а  загрижен, знаещ и добронамерен приятел.” Приветствието продължи с пожелания към учители и ученици за спорна и успешна 2012/2013  учебна година.

Последваха приветствия и поздравителни адреси от Началника на РИО Бургас, кмета на Община Карнобат, обществени организации и гости.

Тържеството продължи с литературно-музикална програма, в която взеха участие ученици от 10-ти, 11-ти и 12 клас. В края му зазвъня и първият училищен звънец, който постави началото на учебната 2012/2013 година.