Откриване на Новата 2013/2014 учебна година

DSCN3439 DSCN3407

На 16.09.2013 година, точно в 9.00 часа бе вдигнат националният флаг, с което започна празникът, очакван от ученици, учители и гости. На тържеството присъстваха доц. д-р Тодорка Савова – заместник-директор на Институт по земеделие гр. Карнобат, ученици, отбелязващи 50-годишен юбилей от своя  Първи учебен ден през 1963 година, бивши учители, родители и близки.

Директорът инж. Бисерка Атанасова откри Новата учебна година, като в словото си се обърна към новопостъпилите

ученици с думи на задоволство за избора, който са направили. В приветствието си тя каза още: „Доверете се на своите учители, за да ви водят по пътя на мъдростта и знанието. Нека трудностите  не ви плашат и знайте, че зад вас стои не просто учител, а  загрижен, знаещ и добронамерен приятел. Бъдете любознателни и не преставайте да мечтаете! Преследвайте целите си! Бъдете горди, че сте възпитаници на ПГССЛП!”

Приветствие към учениците и учителите поднесе и г-жа Савова, която подчерта ползотворното сътрудничество между ПГССЛП и Институт по земеделие по Европейски проект „Ученически практики“ и успехите, които постигат младите практиканти. Думата беше дадена и на г-н Димитър Русев представител на юбилярите, който припомни миналото на Професионалната гимназия и подчерта положителните промени, които са настъпили в училището. От името на своите съученици той поднесе картина от карнобатски художник с изглед от нашия град.

След литературно-музикалната програма, подготвена от учениците от 12-ти клас, деветокласниците бяха поканени да преминат през цветна арка. По стара традиция бяха посрещнати с погача и всеки от тях получи лично послание за успех.

Сградата, стилно украсена, посрещна учениците с изцяло обновен и освежен интериор за първи час на класа.