Успех на национално състезание „Млад Фермер”

fermer

От 12.03. до 14.03.2014 год. в гр. Свиленград се проведе Регионален етап от Национално състезание „Млад фермер” за 2013/2014 г. с организатор Министерство на образованието и науката и партньор Аграрен университет гр. Пловдив. В състезанието участваха 14 професионални гимназии от южна България. Професионална гимназия по селско стопанство и лека промишленост гр. Карнобат се представи с отбор от трима участници – Елена Радева от ХІ клас в област Животновъдство, Кристина Илиева от ХІ клас в област Растениевъдство и Мирчо Николов от ХІІ клас в област Механизация на селското стопанство и майсторско кормуване на трактор. Ръководител на отбора – старши учител Веселина Дякова.

Участниците се подготвиха с ентусиазъм под вещото ръководството на опитните преподаватели от ПГССЛП и се представиха отлично в състезанията. Отборът се класира на четвърто място в общата класация и е поканен да  участва в Националното състезание „Млад фермер” с още четири други отбора. Състезанието ще се проведе в гр. Пловдив през пролетта на 2014 година между десет отбора от професионални гимназии в областта на селското стопанство от Северна и Южна България.

В индивидуалното класиране в област животновъдство Елена Радева спечели ІІ място и беше наградена със статуетка и грамота. Ученичката беше отличена с грамота от Фондация „SOS Фермер” и с покана за участие в проект за международни ученически практики.

Учениците получиха признание за своя труд от домакините и бяха наградени с лични награди, посещения на винарна „Катаржина” и на тракийската крепост „Мезек”.

fermer2 fermer1