На пътя животът е с предимство

На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движение по пътищата“, а в днешния ден са предвидени редица прояви и инициативи, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност. Всички те преминават под мотото „ На пътя животът е с предимство“. Учениците от ПГСС гр. Карнобат изготвиха две табла, на които написаха послания, нарисуваха пътни знаци, направиха рисунки за безопасността на движение по пътищата. Те знаят, че трябва да се спазват правилата и че голяма част от произшествията на пътя са предотвратими. Целта на всички институции, както и важна роля в поведението на родителите е: Формирането на социално-отговорно поведение и култура за безопасно движение по пътищата!

Световен ден на околната среда

Чистата околна среда е от съществено значение за човешкото здраве и благосъстояние. Денят на околната среда се чества на 5 юни. Учениците, заедно с учителя си по Химия и опазване на околната среда, г-жа инж. Т. Карамахмуд участваха в Световен ден на околната среда на тема „Само една планета“ като нарисуваха защитено растение и защитено животно. Рисунките им бяха наградени от РИОСВ гр. Бургас. Сертификати и награди получиха: Силвия Топалова от VIII г клас, Рашко Лазаров от VIII г клас и Христо Гочев от IX б клас.

Денят на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България

Професионална гимназия по селско стопанство почита деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Датата е кончината на българския поет и революционер Христо Ботев (2 юни 1876г.). Животът и дейността на Ботев са изпълнени с драматични събития и обрати. Творчеството му запалва огън в чистите сърца, докарва читателите си до смях и сълзи.

От името на ПГСС, ученици поднесоха венец пред паметника „Веригата“ на пл.“Трети март“ в гр. Карнобат.

Учениците, със съдействието на г-жа Ваня Стоянова- учител по история и цивилизация, изготвиха тематично табло на революционерите, загубили живота си за свободата  на България.

Поклон пред подвига на Ботев и загиналите за свободата на България.