„Градска рециклиада“ в ПГСС гр. Карнобат

 „Рециклирай пластмасови бутилки и метални кенове- Спаси живот!“ – под това мото се провежда кампанията на Градска рециклиада. Община Карнобат и Екопак България започнаха съвместна кампания, с мисията да спасят стотици тонове отпадъци от природата. Това е най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която се провежда в 14 общини в България. При успешен резултат от кампанията и постигане на целта й, ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора за животоспасяваща първа помощ. Учениците и учителите в ПГСС гр. Карнобат се включиха с огромно желание и ентусиазъм за събирането на тези отпадъци. Събраното количество за този момент е 63 кг, но продължаваме с инициативата до края на декември.

Горди сме и щастливи от постигнатото!

„Нашата планета се задъхва от пластмаса-ние сме част от решението“

На 22.04.2023г. отбелязваме Деня на Земята, който тази година преминава под мотото „Нашата планета се задъхва от пластмаса-ние сме част от решението.“

Учениците от ПГСС гр. Карнобат се включиха в отбелязването на Деня на Земята, защото възстановяването й, зависи от всички нас.  Отговорни сме  не само, защото ни е грижа за природата, а защото живеем в тази околна среда. Всеки от нас се нуждае от здрава планета. Тя не е опция, а необходимост. Със своите рисунки, учениците показаха, че подкрепят глобалното движение за опазването на околната среда.

Успешно представяне на ученици от ПГСС – град Карнобат в квалификационния кръг на Международната олимпиада „Кингс“

    Учениците от осми клас на ПГСС – Карнобат се включиха в квалификационния кръг на Международната олимпиада „Кингс“.   
Те имаха възможността да премерят сили с над 50 000 техни връстници от цяла България. В състезателната надпревара участваха: Иван Събев от VIIIв– българскиезик и литература, Яни Даутев, Фикрет Мустафа от VIIIa , Божидар Христов -VIIIв и Ради Иванов -VIIIг , които успешно издържаха квалификационния кръг. Във вчерашния ден учениците получиха сертификатите си и бяха поздравени и окуражени от своите учители по английски език Миглена Ангелова и Фатме Хасан и Лилия Христова по български език и литература.