MOVE WEEK 2023

И тази година ПГСС, гр. Карнобат  участва в кампанията МОVE WEEK 2023 – Седмица на движението и спорта. С голям интерес учениците от VIII до XII клас се включиха в урока по шахмат и фитнес тренировка.

MOVE Week се провежда в страната от 2012 година и е мащабен празник на физическата активност, като в нея се включват общини, спортни клубове, НПО и доброволци. Чрез събитията, част от MOVE Week, малки и големи имат възможност да опитат различни видове спорт и физическа активност, за да изберат най-подходящата за своите нужди. Седмицата на физическата активност и спорта е един от основните елементи на кампанията NowWeMOVE. Главен координатор е Сдружение BG Бъди активен. С кампанията NowWeMOVE, BG Бъди активен насърчава хората от всяка възраст да бъдат по-активни и да включат физическата активност в ежедневието си. Промоцията на здравето чрез кампании за физическа активност е много важна, тъй като това е един от най-лесните начини за подобряване на здравето.

В професионалната гимназия всички сме на едно мнение, че редовната физическа активност влияе положително на физическото и психическото здраве като подобрява качеството на нашия живот!

#РаздвижвамеБългария

#СПОРТБезОтпадъци 

#MOVEWeek2023

За втора поредна година „Винпром Карнобат“, раздава отличия за успешните ученици в  най-елитните училища в град Карнобат.

Инвестициите в образованието винаги са били сред приоритетите на Винпром Карнобат. Водени от желанието си да мотивираме младите хора, да развиват интелектуалните си и професионални умения,  учредихме годишни отличия за успели карнобатски ученици. Те се присъждат всяка година на ученици с високи постижения в научната и професионалната подготовка, по време на средното и професионално образование.

„Това е най-ценния подарък, който бихме могли да им направим. Знанието е оръжие, сила, с която те умело ще се справят с предизвикателствата на съвременният живот. Нашите училища са мястото, където младежите имат възможност да „отворят очи“ за света, да добият знания и интерес към науката и изкуството и по-късно да бъдат активни и грамотни граждани на обществото ни“, споделят  от ръководството на Винпром Карнобат.

В това вярва ръководството на „Винпром Карнобат“ – най-големия производител на вино и ракия в България. От години желанието ни е да интегрираме младите хора от района и да им предоставяме възможност за професионална квалификация и развитие.  

За учебната 2022-2023 година носители на отличието бяха общо девет ученици от горен курс, избрани от най-елитните училища на гр. Карнобат. На успешните ученици бяха връчени грамоти за отличен успех, както и ваучери на стойност от 400 лева на човек, за закупуване на книги от книжарници Сиела.  Тяхното награждаване трябва да послужи за стимул и пример на останалите ученици, които трябва да знаят, че всеки от тях може да бъде на  мястото на отличниците. 

Наградени като най-добрите ученици за 2023 година са:

От СУ „Св.св.Кирил и Методий“, гр. Карнобат:

  1. Габриела Димитрова Атанасова – 8 б клас;
  2. Йоана Минчева Андреева – 10 б клас;
  3. Жанета Йорданова Енчева – 11 б клас

От Средно училище „Христо Ботев“, гр. Карнобат:

  1. Василена Красимирова Вълева – 12 клас
  2. Деница Живкова Канева – 12 клас 
  3. Мерт Нихат Юмер – 11 клас

Професионална гимназия по селско стопанство, гр. Карнобат :

1. Яни Добрев Даутев-8 „а“ клас
2. Божидар Йорданов Христов- 8 „в“ клас
3. Иван Димчев Събев-8 „в“ клас

На всички ученици пожелаваме приятно и изпълнено с позитивни емоции  лято, а също така силен дух и високи постижения!