Турнир по мини футбол „КУПАТА НА КМЕТА“

От 05.06 до 15.06 на градския стадион „Ганчо Хардалов“ се проведе турнир по мини футбол „КУПАТА НА КМЕТА“ гр. Карнобат.  Учениците от ПГСС участваха във възрастова група  възрастни (над 15 години). За име на отбора избраха „Техникума“. В тази група се съревноваваха 10 отбора. Имаше много оспорвани ситуации и напрегнати моменти, но футболистите от  „Техникума“ устояха с воля и борбеност и показаха добра игра. Като голмайстори от отбора се отличиха Владимир Йосифов,  Алекси Димов, Ангел Стоянов. Учениците бяха наградени с грамота за участие.

„Да обичаш на инат“

На 12.06.2023 г. учениците от ПГСС гр. Карнобат посетиха театралната постановка „Да обичаш на инат“ по романа на Чавдар Шинов  „Да любиш на инат“.

Постановката предизвика оживена дискусия между актьори и ученици на сцената на НЧ „Димитър Полянов“ 1862.

Темата за насилието като „НЕ любов“ се превърна във форум предизвикващ спорове, размисли, дискусии за ревността и поставянето на граници между хората за хармоничната им комуникация.

Учениците изгледаха постановката с въодушевление и отправиха покана към класните ръководители да дискутират темата в следващия час на класа.

5 юни – Световен ден на околната среда! При нас е чисто и зелено!

Световният ден на околната среда е избран от ООН като ден за повишаване на информираността на хората по света и за действие за опазване на природата. От началото му през 1974 г., събитието се е разраснало до глобална платформа за достигане до хора от всички краища на света. Празнува се в над 100 държави.

Преди всичко, Световният ден на околната среда е „денят на хората“, в който се полагат грижи за Земята. Това може да бъде нещо малко, на местно ниво, или по-голямо на национално или глобално равнище, самостоятелно действие или такова, обединяващо много хора. Всеки може да избере.

2 ЮНИ – ДЕН НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

Когато е писал поемата си „Хаджи Димитър“, Ботев едва ли е предполагал, че невероятните му думи : „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“ той пише и за себе си…

Днес е кончината на българския поет и революционер Христо Ботев и на българските герои  отдали живота си за свободата на родината ни. Ученици от професионалната гимназия по селско стопанство поднесоха венец пред паметника на Христо Ботев, в двора на СУ „Христо Ботев“ гр. Карнобат.