Ученици от ПГСС –гр. Карнобат се включиха в инициативата „Спортувай с Президента“

На 26. 09. 2023 г. на градския стадион „Ганчо Хардалов“ в гр. Карнобат се проведе инициативата: „Спортувай с Президента“, която насърчава активния и здравословен начин на живот сред младите хора. Ученици от VIII и IX клас на ПГСС се включиха, като премериха своите сили на седем  физически теста, т. нар. „Президентски тест“.

   Президентът на Република България- Румен Радев поздрави всички участници за спортния дух и доброто представяне.

Откриване на нова спортна площадка в гр. Карнобат

На 25. 09. 2023 г. в навечерието на празника на гр. Карнобат бе открита нова спортна площадка. Специален гост беше волейболистът Ники Николов, който е родом от Карнобат. Проведоха се волейболни срещи между отборите на училищата от града. Всички участници бяха наградени с купи и медали.

Остани жив! Пази живота!

    За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL  организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!”.

    Във връзка с това, в нашето училище се проведе среща с г-н Любен Момчев-полицейски инспектор пътен контрол към РУ Карнобат, ОДМВР Бургас.

   Учениците бяха заинтригувани от интересни теми свързани с правилата за движение по пътищата. Впечатляващи бяха и случаите на пътни инциденти, предизвикани от различни участници в движението. По инициатива на учениците бяха изработени две табла с пътните знаци и тематични рисунки.

Всички си пожелахме да бъдем отговорни участници в движението по пътищата!

г-н Любен Момчев-полицейски инспектор пътен контрол към РУ Карнобат, ОДМВР Бургас

Откриване на новата учебна 2023/2024 година.

  С традиционно вдигане на националното знаме започна откриването на учебната 2023/2024 година. Директорът на ПГСС гр. Карнобат инж. Бисерка Атанасова приветства гостите, учителите, учениците и техните родители. Гост на нашето тържество беше заместник кмета на гр. Карнобат г-жа Стефка Иванова, която прочете поздравителен адрес от името на кмета на общината. За доброто настроение на всички допринесоха с песни и танци учениците от IX, X и XI клас. 

Пожелаваме си успешна и ползотворна учебна година!