MOVE WEEK 2023

И тази година ПГСС, гр. Карнобат  участва в кампанията МОVE WEEK 2023 – Седмица на движението и спорта. С голям интерес учениците от VIII до XII клас се включиха в урока по шахмат и фитнес тренировка.

MOVE Week се провежда в страната от 2012 година и е мащабен празник на физическата активност, като в нея се включват общини, спортни клубове, НПО и доброволци. Чрез събитията, част от MOVE Week, малки и големи имат възможност да опитат различни видове спорт и физическа активност, за да изберат най-подходящата за своите нужди. Седмицата на физическата активност и спорта е един от основните елементи на кампанията NowWeMOVE. Главен координатор е Сдружение BG Бъди активен. С кампанията NowWeMOVE, BG Бъди активен насърчава хората от всяка възраст да бъдат по-активни и да включат физическата активност в ежедневието си. Промоцията на здравето чрез кампании за физическа активност е много важна, тъй като това е един от най-лесните начини за подобряване на здравето.

В професионалната гимназия всички сме на едно мнение, че редовната физическа активност влияе положително на физическото и психическото здраве като подобрява качеството на нашия живот!

#РаздвижвамеБългария

#СПОРТБезОтпадъци 

#MOVEWeek2023