Състезание по тенис на маса

На 27.01.2023 г. се проведе общински кръг от ученическите игри по тенис на маса. Отборът на юношите от ПГСС VIII-X клас – Калин Станчев, Марин Янков, Венцислав Христов и Тодор Чолаков завоюваха първо място. В първенството участваха и девойки от ПГСС. Анифе Бекир спечели с 2:1 гейма срещу Синем Кадиш.

Конкурс за най-усмихнат клас на България

Мотото на учениците в ПГСС гр. Карнобат е “Направи добро. Помогни на някого да се усмихне!” Участвахме в конкурс за най-усмихнат клас на България. Имаме отличени в четири категории:

  • Най-усмихнати гимназисти IX клас -ПГСС гр. Карнобат,

  • Най-усмихнати абитуриенти XII клас-ПГСС гр. Карнобат
  • Масово участие на ученици, класове- ПГСС гр. Карнобат
  • За Недка Златкова Иванова-СОП, от VIII б клас-ПГСС гр. Карнобат

Благодарим на Сдружение Усмивка за изпратените грамоти, сертификати и награди.

“Всички се усмихват на един и същи език!”

Магията на Коледа в ПГСС

Коледният дух ни завладява и омагьосва. Достига до най-закътаните ъгълчета на душата ни, за да превърне в реалност най-съкровените ни желания. Ние вярваме, че всяко едно от тях може да се сбъдне. Цялото училище блести в своята празнична премяна, класните стаи са украсени; елхата грее, отрупана с гирлянди, бляскави играчки. Изправени пред сиянието на този най-светъл празник, сърцата се изпълват с топлина. С много дух и настроение на 22.12.2022г. в гимназията се проведе Коледно тържество! Участници и публика взривиха залата с емоциите си . Настроението се покачваше след всяка изява. Директорът на училището – г-жа Бисерка Атанасова, отправи поздрав по случай празника на добротата и щедростта и призова „да отворим сърцата си за доброто и красивото, да се насладим на чудното вълшебство на празника.“ Журито обяви победителите за изработване на коледна картичка и сурвачка и най-красива Снежанка, където участниците доказаха своя творчески талант.

Турнир по тенис

На 08.12.2022г. се проведе училищният турнир по тенис на маса на ПГСС. Учениците се състезаваха
в две групи юноши VIII – X и XI – XII клас и девойки – VIII – X клас. Първо място завоюваха Анифе
Бекир X клас, Калин Станчев VIII клас и Танръ Христов XI клас. Най- добрите получиха грамоти и
награди.

Достойно представяне на отбора по футбол

На 17.11.2022 год. се проведе Общинско първенство по футбол на община Карнобат. Лошото време и силният дъжд не спряха отбора на ПГСС да покажат добра игра. След емоционални обрати футболистите показаха хъс и борбеност и завоюваха купата за трето място.

Световен ден на усмивката!

Направи добро. Помогни на някого да се усмихне!

Ние в ПГСС гр. Карнобат знаем, че усмихнати сме по-красиви, че усмивката е единственият ключ, способен да отключи всяка врата. Усмихвайте се, усмивката е заразна!

Европейски ден на езиците


26 септември е провъзгласен за Европейски ден на езиците от  Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз на 6 декември 2001 година, която е обявена за Европейска година на езиците. Целта на празника е да насърчи изучаването на чужди езици в Европа.  

Учениците от 8а клас на ПГСС отбелязаха деня в часа по английски език. Всеки от тях нарисува знаме на избрана от самия него европейска държава, като дружно решиха думата, която да изпишат на съответния език, да бъде “Обичам те”.


Световен ден на почистването

Кампанията “Световен ден на почистването” дължи началото си на организираното през 2008 г. в Естония почистване на незаконни сметища из страната. Не след дълго тази идея стига и до България в лицето на кампанията “Да изчистим България заедно”. “Световен ден на почистването” се провежда в третата събота на септември.

Учениците и учителите от ПГСС и тази година взеха участие като почистиха двора и района около училището.

На пътя животът е с предимство

На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движение по пътищата“, а в днешния ден са предвидени редица прояви и инициативи, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност. Всички те преминават под мотото „ На пътя животът е с предимство“. Учениците от ПГСС гр. Карнобат изготвиха две табла, на които написаха послания, нарисуваха пътни знаци, направиха рисунки за безопасността на движение по пътищата. Те знаят, че трябва да се спазват правилата и че голяма част от произшествията на пътя са предотвратими. Целта на всички институции, както и важна роля в поведението на родителите е: Формирането на социално-отговорно поведение и култура за безопасно движение по пътищата!